Bladerdeegkonijn Recept
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers
Hé, wat is daar allemaal op dat bladerdeegkonijn gesprongen?!? Een heerlijke vanillecrème… en paaseitjes en knapperige balletjes… en zijn dat daar achterin konijntjes in strooivorm? Dit verrukkelijke recept móét je gewoon proberen en namaken!

Ingrediënten
Voor de konijnenbodems:
-
2 x vers bladerdeegrollen uit het koelvak
Vanillecrème vulling:
- 250 g slagroom
- 300 g roomkaas
- 30 g San Apart
- 5 el poedersuiker
- Het merg van een halve vanillepeul
- Optioneel: een beetje mangopuree of gepureerde frambozen naar smaak
Daarnaast:
Instructies
Teken de omtrek van een konijnenkop op een A4-papier en knip het uit. Rol beide bladerdeegrollen uit en leg de sjabloon erop. Snijd met een klein mesje de vorm uit. Gebruik een glas om een rond gat in het midden uit te steken. Herhaal dit met de tweede bladerdeegrol.
Leg de bladerdeegkonijnen voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze goudbruin volgens de verpakking.
Klop de slagroom met 15 g San Apart stijf en zet koel. Meng de roomkaas met de overige 15 g San Apart, poedersuiker, vanille en eventueel de gepureerde frambozen. Spatel de slagroom erdoor en laat 25 minuten opstijven in de koelkast.
Na het afkoelen van het bladerdeeg, spuit je de vanillecrème gelijkmatig op de eerste konijnenbodem met een spuitzak. Leg de tweede bladerdeegbodem erop en spuit opnieuw toefjes crème.
Versier het geheel met de SprinkleMix EasterGang, ChocolateBalls Color Mix en EasterEggs Pastell. En klaar is jouw feestelijke bladerdeegkonijn!