EenhoornDonuts
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers

Ingrediënten
Voor ongeveer 20 stuks
- 180 ml lauwwarme melk
- 15 g verse gist
- 1 zakje bourbonvanillesuiker
- 330 g bloem
- 50 g suiker
- 1 eigeel
- 25 g zachte boter
Decoratie:
-
SprinkleMix “LittlePrincess”
-
Suikerfiguren “RainbowLand”
-
SuperDrip, bijv. Pink
-
SuperDrops Light Pink
-
SuperDrops White
Daarnaast:
-
Donut-uitsteekvorm of twee ronde uitstekers/glazen (ca. 7 cm en 2,5 cm diameter)
Instructies
- Los de gist op in de melk, voeg de vanillesuiker toe en laat 10 minuten staan. Meng alle overige ingrediënten samen met het gistmengsel in een kom en kneed 5 minuten met de deeghaken. Vorm het deeg tot een bal, leg het terug in de kom, dek af met een doek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek, tot het in volume verdubbeld is.
- Kneed het deeg op een licht bebloemd werkblad kort door met de hand, rol het uit tot ongeveer 1 cm dikte en steek de donuts uit met een uitsteker. Verzamel het resterende deeg, kneed het samen en steek opnieuw donuts uit. Leg de donuts op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een schone doek en laat nogmaals 20 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte). Bak de donuts 10 tot 12 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
- Smelt de SuperDrops apart en de SuperDrip volgens de aanwijzingen. Drizzle de SuperDrip over de gesmolten witte Drops en marmoriseer met een tandenstoker. Doop de donuts in het mengsel, laat even uitlekken en versier met LittlePrincess en RainbowLand. Voor een tweede versie doop je de donuts in Light Pink SuperDrops, drizzle direct met de SuperDrip en decoreer. 🎉
Receptopmerking
Bekijk de video hierover: