Eid Mubarak Lotus Cheesecake
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers

Ingrediënten
Ingrediënten voor de Lotus Cheesecake:
- 200 g karamellkoekjes
- 60 g boter, gesmolten
- 400 g roomkaas (dubbele room)
- 200 g crème fraîche
- 200 g karamellkoekjespasta
- 30 g poedersuiker
Decoratie:
Daarnaast:
- Springvorm 24 cm diameter
-
Afgedrukte sjabloon “Eid Mubarak”
-
SuperBakmat of bakpapier
Instructies
- De bodem van de springvorm met bakpapier bekleden.
- De koekjes in de mixer fijnmalen en met de gesmolten boter goed mengen. In de springvorm doen, verdelen en stevig aandrukken (dit werkt het beste met het deksel van een Super Streusel pot 😉). In de koelkast zetten. Alternatief voor de mixer kunnen de koekjes in een diepvrieszak met een deegroller verkruimeld worden.
- Roomkaas, crème fraîche, karamelkoekjespasta en poedersuiker op lage snelheid mengen, op de koekbodem gieten en gladstrijken. In de koelkast voor minimaal 5 uur, maar bij voorkeur een hele nacht laten rusten.
- Met een mes de cheesecake van de rand losmaken en op een taartplateau zetten. Een uur bij kamertemperatuur laten staan, anders droogt de SuperDrip te snel.
- De SuperDrips volgens de instructies verwarmen.
- De SuperBakmat over de sjabloon leggen en het schrift met SuperDrip Black overtrekken.
- Met de SuperDrip Yellow een grote halve maan op de cheesecake tekenen en laten drogen. Vervolgens de oppervlakte met een kwastje met SuperLustreDust Gold vergulden.
- Met SuperDrip Dark Blue onregelmatige krullen op de halve maan tekenen en met SprinkleMix EidMubarak bestrooien. Hierbij in ongeveer drie delen werken, zodat de SuperDrip nog vochtig is en de sprinkles blijven plakken.
- Tot slot het schrift voorzichtig van de ondergrond halen en op de open ruimte van de cheesecake plaatsen.
Receptopmerking
Bekijk de video hierover: