Mini Pompoentaartjes
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers
De zoete herfst is over ons gebak gewaaid en heeft de Mini PumpkinPies met AutumnVibes, SuperLustreDust Gold en de Suikerfiguuren ForestGnomes in stralende herfstschatjes veranderd. Mmmhh, heerlijk lekker, herfstig gekruid en met pompoenpuree – meer herfst kan het bijna niet worden.
Ingrediënten
- 2 rollen quiche- en taartdeeg uit de koeling
- 280 g pompoenpuree
- 150 g gezoete gecondenseerde melk
- 2 eieren, maat M
- 25 g ahornsiroop
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl gember, gemalen
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 snufje zout
- 200 g slagroom, koud
-
SprinkleMix AutumnVibes
-
Suikerfiguuren ForestGnomes
-
SuperLustreDust Gold
- 1 tl slagroomversteviger
-
Spuitzak met stervormig spuitmondje
- Ronde uitsteker (10 cm Ø)
- Muffinbakplaat
Decoratie:
Daarnaast:
Instructies
- Vet de muffinvorm in en verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte.
- Rol het deeg uit, steek 12 rondjes uit en plaats ze in de holtes van de muffinvorm. Druk met een vork de bovenste rand in en prik drie keer in de bodem.
- Doe alle overige ingrediënten voor de pies in een kom en meng goed met een garde. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de muffinvormpjes. Bak de pies ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Laat volledig afkoelen.
- Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf, vul een spuitzak en spuit kleine toefjes op de PumpkinPies. Bestrooi met AutumnVibes en decoreer met Suikerfiguuren ForestGnomes. Serveer de resterende slagroom bij de pies.
Super tip:
Geen pompoenpuree in de supermarkt gevonden? Kijk dan eens bij de babyvoeding, daar zit er vast wel wat tussen.
Receptopmerking
Bekijk de video hierover: