Koekjesdeeg - Basisrecept
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers
Categorie
Basisrecept
Ingrediënten
-
250 g bloem
-
130 g koude boter (in stukjes)
-
90 g suiker
-
1 zakje bourbon vanillesuiker
-
1 snufje zout
-
1 ei (maat M)
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een kom en gebruik de deeghaken van een handmixer (of de platte klopper van een keukenmachine) om het deeg op de laagste stand snel tot een glad geheel te verwerken. Kneed het daarna kort met de hand op een licht met bloem bestoven werkblad tot een glad deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (bestrooi eventueel met wat extra bloem zodat het deeg niet aan de deegroller blijft plakken) en steek koekjes uit.
- Leg de koekjes op de SuperBakmat of op bakpapier op een bakplaat en bak ze ongeveer 8 minuten in de oven.
SuperTip: Met onze BakeBakeBiscuitsSet kun je je koekjes in een handomdraai nog mooier en unieker decoreren! 🎄✨