SchokinoTaart – Basisrecept voor een 24 cm springvorm
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers

Ingrediënten
- 3 eieren
- 135 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 ml neutrale olie
- 150 ml karnemelk
- 225 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 100 g geraspte chocolade (puur of melk)
Daarnaast:
- Springvorm (24 cm diameter)
- Bakpapier
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Klop de eieren, suiker en vanillesuiker op de hoogste stand luchtig. Voeg op middelhoge stand de olie en karnemelk toe.
Meng de bloem met het bakpoeder en roer het samen met de geraspte chocolade kort door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm, strijk het glad en bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven (test met een prikker).
Laat de taart een beetje afkoelen en haal voorzichtig met een plastic mes de rand los om krassen te voorkomen.
Laat volledig afkoelen en verpak de taart luchtdicht om hem een nacht te laten rusten. Zo kruimelt hij minder en is hij makkelijker te verwerken.