Strandtaart
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers
Ingrediënten
-
2 eieren
-
90 g suiker
-
1 tl citroenpasta
-
100 ml neutrale olie
-
100 ml karnemelk
-
150 g bloem
-
5 g bakpoeder
-
Springvorm, diameter 20 cm
-
Bakpapier
-
SprinkleMix UnderTheSea
-
Blue Rods&Balls
-
Suikerfiguuren OceanBuddies
-
SuperDrip White
-
SuperDrops Blue
Daarbij
Decoratie:
Instructies
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Klop de eieren, suiker en citroenpasta op de hoogste stand tot een schuimig mengsel. Voeg op middelmatige snelheid de olie en karnemelk toe. Meng het meel met het bakpoeder en roer dit kort door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad.
In de voorverwarmde oven op 180°C boven- en onderwarmte, op het middelste rooster, bakken gedurende ongeveer 25 tot 30 minuten (controleer met een prikker).
Laat de taart iets afkoelen en maak de rand van de vorm los met een plastic mes (om krassen te voorkomen). Laat de taart volledig afkoelen.
Snijd de bovenste laag van de taart af (indien nodig recht maken) en verkruimel fijn. Verdeel deze kruimels over de helft van de taart als zand en druk lichtjes aan. Vorm hierbij alvast een golflijn. Verwarm de SuperDrops en de SuperDrip volgens de instructies.
Verdeel de blauwe SuperDrops over het vrije deel van de taart en schilder golven met de witte SuperDrip.
Decoreer de zee met SprinkleMix UnderTheSea en Blue Rods&Balls en geef het strand de laatste touch met de suikerfiguren OceanBuddies 😊