Suikervrij koekjesdeeg - Basisrecept
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers

Ingrediënten
- 230 g bloem
- 125 g koude boter (in stukjes)
- 3 el agavesiroop
- 1 ei (maat M)
- 1 vanillestokje (merg), of ½ flesje vanille-aroma
Instructies
Doe alle ingrediënten in een kom en mix met de kneedhaken van een handmixer (of de platte klopper van een keukenmachine) op de laagste stand snel tot een glad deeg.
Kneed het deeg indien nodig kort met de hand op een licht bebloemd werkblad, wikkel het in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte).
Rol het deeg dun uit op een licht bebloemd werkblad en steek koekjes uit.
Leg de koekjes op de SuperBakmat of op bakpapier op een bakplaat en bak ze ca. 8-10 minuten in de oven.
Extra informatie:
- Door het ontbreken van kristalsuiker is het deeg wat taaier dan normaal zanddeeg en krimpen de koekjes een beetje in de oven. Maar ze zijn voor 100% superlekker! 😀