UnicornTaart - Springvorm
Beoordeeld met 5.0 sterren door 1 gebruikers
Ingrediënten
Voor de citroentaart:
-
3 eieren
-
135 g suiker
-
2 theelepels citroenpasta
-
150 ml olie, niet gearomatiseerd
-
150 ml karnemelk
-
225 g bloem
-
½ zakje bakpoeder
Decoratie:
-
SprinklesMix “UnicornParty”
-
SuperDrip Lavender
-
SuperDrip Light Pink
-
SuperDrip Black
-
SuperDrops White
-
SuperLustreDust Silver
Daarnaast:
-
Springvorm 24 cm diameter
-
Bakpapier
-
Afgedrukte sjabloon
-
Lijmstift
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de eieren, suiker en citroenpasta op de hoogste stand schuimig. Voeg de olie en karnemelk toe op gemiddelde snelheid. Meng de bloem met het bakpoeder en roer kort door het mengsel tot er een homogeen beslag is ontstaan. Giet dit in de springvorm, strijk een beetje glad en bak ongeveer 25 tot 30 minuten op de middelste plank (test met een satéprikker). Laat volledig afkoelen en laat het liefst een nacht rusten in een luchtdichte bak. Zo kruimelt het minder.
Knip het sjabloon uit langs de buitenste lijn en plak aan elkaar op de plakkant. Snijd vervolgens alle zwarte delen weg, zodat het paard, de hoorn en de oren overblijven. Leg de sjablonen op de taart, snijd voorzichtig alle stukken uit met een scherp mes en leg ze naast elkaar op een taartplateau.
Smelt de SuperDrops White volgens de instructies en bestrijk de taart ermee. Laat de manen grofweg weg.
Verwarm de SuperDrips volgens de gebruiksaanwijzing. Verf de manen met SuperDrip Light Pink en Lavender en bestrooi met de “Unicorn Party” sprinkles.
Bestuif de hoorn en de binnenkant van de oren met SuperLustreDust Silver met een penseel. Kleur vervolgens de contouren van de hoorn in met SuperDrip.
Verf tot slot het oog en de neusgaten met SuperDrip Black.
Receptopmerking
Bekijk de video hierover: